Kesällä kerran tein viemisinä anoppilaan jauhelihapiirakkaa. Teimpä kerralla pellillisen niin jäi meille vielä iltapalaksi. :)
Pohja:
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 tomaattia
4 dl ruokakermaa
3 munaa
hienonnettua tuoretta basilikaa
4 dl juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan ( laitoin mustapippuria, paprikajauhetta, suolaa)
Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
Kuullota sipuli pannussa, lisää jauheliha ja mausta se esim. jauhelihamausteella.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä jauheliha-sipuliseos päälle. Viipaloi tomaatit ja asettele jauheliha-sipuliseoksen päälle.
Sekoita ruokakerma, munat, mausteet ja juustoraaste. Kaada seos piirakan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jos päällinen meinaa tummua, laita päälle foliopalanen. Jäähdytä piirakka hyvin ennen leikkaamista.
Mulla tässä taas kuva uuniin menossa olevasta piirakasta. Kun muistas napata sen kuvan siitä valmiistakin joskus.. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti