perjantai 24. elokuuta 2012

Tomaattinen mureke

Jauhelihamureke on yks tän huushollin lemppariruoista, sitä tulee tehtyä usein ja aina hieman erilaisena, ettei pääse kyllästymään. :) Itse en tykkää käyttää murekkeissa/lhapullissa korppujauhoja, joten silläpä niitä ei ole tässäkään reseptissä. Hyvin pysyy kasassa myös ilman kananmunaa, varsinkin kun tekee vuokaan. Ohjeessa on käytetty 600g jauhelihaa, koska teen yleensä mureketta sen verran enempi, että siitä syödään kahtena päivänä tai laitetaan osa pakkaseen. Reseptinä tällä kertaa omasta päästä sovellettu (kuten melkein kaikki mun ruoka-ohjeet :D) mureke johon tuli:

600g jauhelihaa
n. desin verran aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
mausteita oman maun mukaan (mä taisin käyttää jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria)
Emmental-juuston loppupala

Kuullota pieniksi silputtu sipuli ja valkosipuli tilkassa aurinkokuivatun tomaatin öljyä. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja lisää pannulle. Silppua basilika ja lisää joukkoon. Sekoita.

Mausta jauheliha ja lisää joukkoon sipuli-tomaatti-basilikaseos ja pieniksi kuutioitu juusto. Sekoita.


Laita murekemassa vuokaan tai taputtele pellille haluamaasi muotoon. Minä teen murekkeen nykyään aina tuommoseen leipävuokaan, helppoa ja nopeaa eikä mureke levähdä uunissa. :)

Paista uunissa 225 asteessa n.45 minuuttia.




Ei kommentteja: