Mulla on tapana tehdä tälläsia makeita piirakoita aina samalla reseptillä. Tylsää, mutta kun olen sen reseptin hyväksi todennut ja tykätään siitä kovin, niin miksi vaihtamaan? :) Toki välillä tulee tehtyä muillakin resepteillä, mutta tää on se yleisin resepti, jota käytän, yleensä vain pääraaka-aine vaihtelee. :) Tällä kertaa raparperiversio, jonka tein kesällä, kun meille tuli yökylävieraita. :)
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3-5 dl raparperia
Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää rasva nokareina ja sekoita käsin kunnes jauhot ja rasva muuttuvat muruiksi. Lisää muruseokseen sokeri ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuokaan.
Ripottele raparperit pohjan päälle. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista piirakka kypsäksi 175 asteisassa uunissa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Mä oon mestari unohtamaan ottaa kuvia valmiista leipomuksista, yleensä kuvanottamisen muistaa siinä vaiheessa, kun lautanen on syöty melkeen tyhjäksi tai piirakkavuoassa on vain murut jäljellä. :D Mutta ehkä nää tämmöset tekovaihekuvatkin on tyhjää parempia. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti